Cultus Agro Advies

Cultus Agro Advies is een dochterbedrijf van Vitelia Agrocultuur dat zich volledig richt op advies, onderzoek, cursussen en projecten voor de boomteelt. Door deze intensieve samenwerking hebben wij altijd actuele kennis op het gebied van boomteelt waardoor wij u als klant optimaal kunnen adviseren en begeleiden bij uw teelt.

Weet waar de groei zit!

Cultus Agro Advies is in 2002 gestart in Lottum. In de loop van de jaren zijn de activiteiten van Cultus verspreid over heel Nederland. Het team heeft zich gespecialiseerd in het geven van teeltadvies in de boomkwekerijsector. In samenspraak met de klant wordt gekeken welke teeltbegeleidingsfrequentie en welke bezoekuren het beste aansluiten op de wens van u als kweker. Onze adviseurs hebben dan ook ieder een eigen specialisme in de boomteelt. Naast persoonlijk advies voorzien we onze kwekers ook van advies via nieuwsbrieven en een app.

Onderzoek en projecten

Ontwikkeling en toelating van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen zijn zeer belangrijk voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Daarom begeleiden en voeren wij veel onderzoeksprojecten uit. Deze onderzoeken kunnen worden uitgevoerd onder GEP-erkenning, waarmee we gewasbeschermingsmiddelen kunnen testen in opdracht van fabrikanten. Als de producten een goede werking laten zien, kan de fabrikant hiermee het toelatingstraject in gaan en zullen ze na goedkeuring op de markt komen.

Cursussen

Kennis delen vinden we zeer belangrijk en daarom organiseren we verschillende teelttechnische cursussen en kennisbijeenkomsten verspreid over het land. De kennisbijeenkomsten zijn gericht op verlenging van uw spuitlicentie. 

Cultus en Vitelia Agrocultuur organiseren jaarlijks ook het evenement Meet&Green. Een evenement dat zich kenmerkt door de grote hoeveelheid aan toepasbare kennis voor de boomkwekerijsector. Zo weten wij, en u, waar de groei zit!

 

Kennis delen is kracht.

.