CropActiv

CropActiv is de productlijn van CropSolutions met bewezen plantversterkers en bodemverbeteraars. In het huidige streven naar duurzame productie van land- en tuinbouwproducten is het verhogen van de weerbaarheid van gewassen een belangrijke factor. Zowel biotische stress (veroorzaakt door belagers) als abiotische stress (veroorzaakt door het milieu) zorgen ervoor dat gewassen inleveren op weerbaarheid en kwaliteit.Bescherming tegen stress is dus een belangrijke taak voor ondernemers in de land- en tuinbouw.

Productrange

Optiroot®
Optiroot wordt toegepast bij het zaaien of planten in een rijtoepassing. De humus- en fulvinezuren die aanwezig zijn in Optiroot zorgen voor een betere vochtvoorziening van de jonge wortel. Tevens stimuleren ze de ontwikkeling van gunstige micro organismen, zoals mycorrhiza’s, zodat ook bacteriën en schimmels de kiemplant helpen om zich te ontwikkelen

Nutrifite®
Nutrifite producten zijn geformuleerd op basis van fosfiet. Fosfieten worden vroeg toegepast vanaf planten of na kieming/opkomst en bevorderen de wortelontwikkeling. Daarbij geeft een preventieve toepassing van Nutrifite een plantversterkend effect tegen oömyceten zoals pythium. Nutrifite wordt uitstekend opgenomen en herverdeeld door het blad en de plant

Aminomix & Aminoboost®
Aminomix & Aminoboost zijn producten op basis van een hoog gehalte aan vrije aminozuren. Aminozuren hebben met name hun meerwaarde tijdens perioden van (droogte)stress, waarbij de opname van vocht en mineralen stil is komen te liggen. Herhaaldelijke bespuitingen op het blad tijdens droogte zorgt er voor dat de eiwitsynthese (gedeeltelijk) op niveau blijft.

Stressimmune®
Stressimmune bevat naast aminozuren ook een combinatie van planteigen koolhydraten, eiwitten, vitamines en planthormoon-achtige stoffen. Daardoor is Stressimmune breed inzetbaar tegen (abiotische) stress. Een preventieve inzet schakelt het plant immuunsysteem aan waardoor ziekten en plagen sterker worden afgeweerd en de vitaliteit van een plant verhoogt. Ook curatief heeft Stressimmune zijn werking, in tegenstelling tot bv Nutrifite.

Algaforce®
Algaforce bevat net als Stressimmune veel actieve stoffen uit o.a. algen, maar is speciaal ontwikkeld om de bloei en fruitzetting te bevorderen. Hormoonachtige stoffen en specifieke sporenelementen helpen mee om vruchtrui te voorkomen waardoor het aantal oogstbare vruchten per hectare verhoogt. 

Plantversterkers helpen de plant en voorkomen ziekten ...

CropActiv®