Woensdag 14 april 2021 in Vitelia Agrocultuur

De voordelen van rijenbemesting bij mais

Bij de zaai van mais wordt door Vitelia in alle gevallen aangeraden een rijenbemesting uit te voeren. Door de strenge gebruiksnormen is het van belang dat de gebruikte meststoffen zo efficiënt mogelijk ingezet worden. De plaatsing van de meststof in de rij zorgt voor een efficiëntere opname met minder verliezen. De werkingscoëfficiënt van stikstof geplaats in de rij is 1,25.

Welke kunstmestsamenstelling het beste toegepast kan worden hangt af van de omstandigheden. Maismaster heeft een complete range van maismeststoffen voor toepassing in de rij. Voor advies op maat neem gerust contact op met uw Vitelia adviseur.

Het topsegment van de Maismaster meststoffen is de Maismaster Pro.

Deze kunstmestkorrel is uitermate geschikt voor rijenbemesting en bevat gecoate ureumkorrels. De stikstof in de Maismaster Pro komt vertraagd vrij, wat resulteert in minder uitspoeling en vervluchtiging van nutriënten. Twee derde van de stikstof komt langzaam vrij en een derde snel. Deze gecontroleerde afgifte zorgt voor een continu-voeding voor mais gedurende 3 tot 4 maanden. Deze afgifte is perfect afgestemd op de voedingsbehoefte van snijmans gedurende het groeiseizoen. De periode tussen zaaien en volledige grondbedekking is gemiddeld 8 weken. Onkruiden vormen dan een bedreiging voor de mais door concurrentie om vocht en licht. Het is belangrijk onkruid te bestrijden alvorens het de groei van de mais kan belemmeren. Neem voor een spuitadvies op maat gerust contact op met uw Vitelia adviseur.