Vrijdag 17 april 2020 in Vitelia Agrocultuur

FlowerBoostChallenge zorgt voor glimlach!

De sierteeltsector heeft het zwaar in coronatijden. De afzet van de vele prachtige planten en bloemen valt flink terug. In veel sectoren ontstaan nieuwe initiatieven die moeten zorgen voor saamhorigheid, troost en steun of een kleine economische compensatie.

Om de sierteeltsector een hart onder de riem te steken is recent de #FlowerBoostChallenge bedacht. Iedereen kan nu wel een boost gebruiken en daar is de Nederlandse sierteeltsector natuurlijk geen uitzondering op!

Hoe werkt de challenge?

1. Je wordt genomineerd door een persoon of bedrijf.
2. De genomineerde koopt bloemen/planten bij ‘n kweker of bloemist en schenkt deze aan een bijzonder iemand.
3. Je deelt dit op social media onder vermelding van #FlowerBoostChallenge.
4. Je daagt vervolgens 3 nieuwe personen of bedrijven uit om deel te nemen aan deze challenge.

 

Vitelia Agrocultuur heeft vanuit deze nominatie Kwekerij Gebr. v.d. Salm benaderd om bij hen een partij lavendel in te kopen en deze te voorzien van een nieuw ‘baasje’. Gebr. v.d. Salm werkte hier graag aan mee op één voorwaarde, dat de kostprijs van de planten rechtstreeks wordt overgemaakt aan de Ronald Moerings Foundation. Een initiatief van groene ondernemers die sinds 2014 jaarlijks een bijdrage leveren aan kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Een mooi gebaar waarbij het mes dus uiteindelijk aan 3 kanten snijdt.

Tijd voor een glimlach!

Op goede vrijdag werden er bij drie zorginstellingen en een huisartsenpraktijk in resp. Hazerswoude, Rotterdam en Boskoop circa 250 lavendel planten afgegeven om het leven van de zorgmedewerkers en bewoners wat meer geur en kleur te geven in deze lastige coronatijden. Om de kwekerijsector verder te steunen heeft Vitelia Agrocultuur op haar beurt weer twee nieuwe kandidaten genomineerd voor #FlowerBoostChallenge.
PHC (Plant Health Cure), DCM en Coöperatie Vitelia hebben de nominatie op hun beurt weer geaccepteerd en houden zo deze challenge vitaal. Een mooi initiatief die hopelijk zorgt voor een glimlach in zowel de sierteeltsector maar ook bij de ontvangers van planten en bloemen!

Op de foto's de leveringen door Vitelia Agrocultuur bij zorginstellingen en huisartsenpraktijk in het kader van #FlowerBoostChallenge