Donderdag 20 juni 2024 in Vitelia Agrocultuur

Het beste graszaad!

Vitelia heeft het beste en smakelijkste grasrassenpakket 2024 van Nederland. Om de topkwaliteit te realiseren worden onze grasmengsels ieder jaar geüpdatet met de nieuwste genetica.

Afgelopen jaren zijn deze rassen onderzocht op landbouwkundige eigenschappen en op voederwaarde. Er is gekeken naar verteerbaarheid, eiwitopbrengst per ha, stikstofefficiëntie, suikergehalte en eiwitpercentage. In de tabel kunt u zien welke rassen verwerkt zijn in onze mengsels.

Voor iedere situatie hebben wij het juiste topmengsel

Gaat u voor een maximale drogestof- en eiwitopbrengst per ha, dan is het mengsel Extra Powermaaien uitermate geschikt. Voor een hoog eiwitpercentage en een goede verteerbaarheid kunt u kiezen voor een van de Extra-mengsels met meer Engels raaigras. Deze rassen blinken namelijk uit in voederwaardeopbrengst per kg ds.

Extra Productie grasmengsel

Extra Productie is samengesteld op basis van voederwaarde onderzoek en combineert de hoogste opbrengst met de beste voederwaarde.
Extra Productie is een nieuw 100% Engels raaigrasmengsel dat bestaat uit de nieuwste en beste rassen van de Nederlandse Rassenlijst, wat zorgt voor:

  • Hoge opbrengsten beweiden/maaien
  • Goede opname door een hoge smakelijkheid
  • Energierijk gras met hoge voederwaarden
  • Efficiënte melkproductie door hoge celwandverteerbaarheid

Meer informatie over het extra productie grasmengsel? Open de folder beneden aan deze pagina.

Voor het beste maatwerk advies kunt u contact opnemen met Vitelia Adviseur Joep van Rijt.