Vrijdag 23 april 2021 in Vitelia Voeders

Welke landbouwfolie kiest u?

Belangrijk bij een goede conservering van het ruwvoer is dat de kuil snel stabiel wordt. Hiervoor is van belang dat zo min mogelijk zuurstof aanwezig is in de kuil.

Waar kunt u op letten bij de juiste keuze voor landbouwfolie?

Wanneer er een zandlaag op de kuil komt zorgt dit voor een zuurstofdichte laag op de kuil. Bij deze toepassing voldoet een goede standaard landbouwfolie. Megaleen 150 is een folie die bestaat uit 3 lagen plastic. De buitenste 2 lagen zijn nieuwe plastic van goede kwaliteit, de binnenste laag is regeneraat plastic. Wens je een dikke landbouwfolie dan kun je voor Megaleen 200 kiezen. Deze bestaat uit dezelfde grondstoffen als de eerder genoemde, maar is iets dikker. 

Wanneer er geen zandlaag op de kuil komt is het belangrijk om voor een landbouwfolie te kiezen die minder zuurstof doorlaat. 

De Megaflex landbouwfolie is zeer flexibel en extra sterk. Deze zwart/witte folie bestaat uit drie lagen. De witte buitenzijde zorgt ervoor dat de folie, en daarmee toplaag van de kuil, koeler blijft. Het topsegment met de hoogste zuurstofdichtheid en de hoogste trekkracht en rek is de 5-laagse MegaplastPower landbouwfolie. Eén laag van de MegaplastPower bestaat uit metalloceen, deze grondstof zorgt voor de hoge trekkracht en rek. De MegaplastPower is: Extra taai, lichter in gebruik dan de standaard landbouwfolie, en heeft een hoge gasdichtheid

Onderfolie is een dun transparante folie welke zich goed vastzuigt aan het ruwvoer. Hierdoor wordt er direct na het plaatsen weinig zuurstof doorgelaten. Voor extra gebruiksgemak is er de Megacombi beschikbaar. Deze combineert de MegaplastPower en onderfolie op één rol. 

Wilt u meer weten over onze folie of onze Pioneer producten? Of wilt u deze bestellen? Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs van het rundveeteam.