Woensdag 25 januari 2017 in Vitelia Voeders

Succesvolle opening op- en overslag in Wanssum

In het weekend van 20 & 21 januari jl. werd in de haven van Wanssum de grondstoffen op- en overslag van Coöperatie Vitelia officieel geopend. Met drieduizend nieuwsgierige bezoekers waren beide open dagen succesvol en drukbezocht.

Na ruim anderhalf jaar bouwen mochten de kleurrijke ballonnen dan eindelijk de lucht in en daarmee werd het officiële startsein gegeven voor de opening en ingebruikname van de grondstoffen faciliteit in de haven van Wanssum. Middels de grote lift en 335 trappen kregen alle aanwezigen een rondleiding in het 66 meter hoge silo complex.

“De overweldigende belangstelling uit de regio maakt ons een trotse directie en de inzet van onze eigen medewerkers hierin is de kers op de taart”, zegt Stefan Kuijpers directeur Vitelia.

Het bedrijfsmotto in de praktijk door eigen medewerkers

De rondleidingen tijdens het weekend werden volledig verzorgd door de eigen medewerkers van Vitelia. Voor deze open dagen waren maar liefst 150 medewerkers verdeeld over 3 dagdelen actief. Medewerkers van Vitelia organiseerden en begeleiden de rondleidingen zelf. Daarmee vormden zij de belichaming van het bedrijfsmotto ‘Wij zijn Vitelia’.

Ingebruikname van grondstoffen faciliteit

Tijdens de open dagen lagen de nieuwe grondstofschepen alweer aan wal. Het is duidelijk dat we niet te lang stil kunnen staan bij de opening en dat de ‘vaart’ er in zal blijven. De komende weken wordt ons silocomplex tot 100% worden afgevuld zodat de nieuwbouw zich optimaal en permanent kan zetten.

Vanaf begin februari zal de nieuwe op- en overslag fulltime in bedrijf zijn genomen. Met een inname capaciteit van 500 m3 per uur is Vitelia momenteel de snelste van het land. Daarnaast worden de grondstofwagens verdeeld over 3 laadgangen in 10 minuten gevuld waarna zij alweer onderweg zijn naar onze mengvoerfabrieken of klanten.

Voordelen voor de Vitelia-klant

Met de nieuwe beschikbare voorraadcapaciteit en de behaalde processnelheid wordt het strategische doel van de op- en overslag verder in de praktijk gebracht. Concreet betekent dit dat agrarische klanten van Vitelia in de toekomst nog sneller, efficiënter en continu beleverd worden.