Dinsdag 13 juli 2021 in Vitelia Agrocultuur

Vitelia Agrocultuur bouwt nieuwe energieneutrale vestiging

Op dinsdag 30 maart jl. heeft Vitelia Agrocultuur in het bijzijn van de directie van Vitelia de eerste officiële paal geslagen voor de nieuwe vestiging van Vitelia Agrocultuur. Begin 2022 zal Agrocultuur haar nieuwe energieneutrale vestiging in Hazerswoude-Dorp officieel in gebruik nemen.

Daarmee ruilt Vitelia Agrocultuur haar huidige gehuurde locatie in voor een toekomstbestendige eigen vestiging op het ITC-terrein (International Trade Center) in Hazerswoude. Vergeer Bouw is de aannemer van dienst die het gebouw eind 2021 moet opleveren. Het gasloze gebouw wordt voorzien van hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en een duurzame warmtepomp waarmee de vestiging het predicaat energieneutraal krijgt. Daarmee past deze ontwikkeling perfect in de verplichte energietransitie die voor ons ligt. Een innovatie die naadloos aansluit bij de doelstellingen van het onlangs verkregen ISO50001 certificaat.

Belangrijke strategische locatie

“De keuze voor een nieuwe vestiging op het ITC-terrein is een logische, aangezien dit ontwikkelgebied het hart vormt van Greenport Boskoop. Er zal de komende jaren behoorlijk wat kwekerijbedrijvigheid plaats gaan vinden in dit gebied. En dan wil je uiteraard een strategische plek voor je klanten en je business, met een optimale bereikbaarheid. Met deze nieuwe locatie hebben we dat alvast mooi voor elkaar!”, aldus Nico van der Smit, bedrijfsleider Vitelia Agrocultuur in Hazerswoude-Dorp. Naar verwachting zal het hoogste punt van de nieuwbouw nog vóór de bouwvak worden bereikt. Via de eigen kanalen zullen we onze leden, klanten en medewerkers voortdurend op de hoogte houden.