Zaaizaden

Vitelia Agrocultuur biedt een ruim assortiment aan zaaizaden. Zaaizaden kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden en toepassingen. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten maiszaden, groenbemesters, tagetes en graszaden.

Bekijk onze producten in onze webshop

Bent u al klant, log dan in op onze webshop en plaats meteen uw bestelling. Of als u geen klant bent vraag dan eenvoudig een offerte aan.

Zaaiuien

Een topopbrengst van hoge kwaliteit begint met een slimme raskeuze. Maar voor welk ras moet je gaan? Dat hangt onder andere af van de grondsoort en de bodemstructuur. Ook je bouwplan kan een bepalende factor zijn. En natuurlijk ook niet onbelangrijk, de afzetmogelijkheden. Past een ras wat betreft kwaliteit en opbrengst goed bij de mogelijkheden van de markt? Voor de afzet is het ook handig om te kijken naar de bewaarperiode. In ons Rassenadvies Zaaiuien vind je een handig overzichtje waarin voor meerdere gele en rode uienrassen de bewaarperiode en oogsttijdstip wordt aangegeven.

Groenbemesters

Een meerderheid van de landbouwers is verplicht om een deel van hun bouwland in te richten als ecologisch aandachtsgebied. Vitelia Agrocultuur biedt deze telers slimme groenbemestermengsels, waarmee aan de eisen van de overheid wordt voldaan. Behalve een ecologische stimulans helpen deze mengsels ook het organische stofgehalte op peil te houden en te zorgen voor een goede bodem- en plantgezondheid.

 

Maisrassen

Vitelia heeft voor u een toprassen pakket mais samengesteld. Het pakket bevat acht toprassen, voor iedere situatie is er een geschikt ras beschikbaar. De toprassen zijn geselecteerd op basis van onze praktijkervaringen en cijfers van de rassenlijst. De volgende criteria hebben een rol gespeeld bij de keuze: kwaliteit, opbrengst en uiteraard goede landbouwkundige eigenschappen. Naast het maisras dragen een gezonde bodem en een goede bemestingsstrategie bij aan een geslaagde teelt. 

Graszaad

Vitelia Agrocultuur beschikt over een uitgebreid assortiment graszaadmengsels. Voor ieder gebruiksdoel in de professionele veehouderij is er een uniek mengsel beschikbaar. Daarnaast kunnen we u ook diverse grasmengsels leveren voor de boomteelt.

Enkele voordelen:

  • Pakket naar behoefte
  • Zeer smakelijk vanwege hoge roestindex 8+
  • `Extra’-pakket met Gro-max voor snelle kieming