Boomkwekerij

Vitelia Agrocultuur is actief in alle boomteeltcentra van Nederland.

Vanuit onze vestigingen in Lottum en Hazerswoude-Dorp leveren we een compleet assortiment voor alle teelten, zowel in de vollegrond als in de containerteelt:

• Laan- en parkbomen
• Coniferen en sierheesters
• Bos- en haagplantsoen
• Klimplanten
• Buxus
• Vruchtbomen
• Vaste planten
• Waterplanten
• Rozenstruiken
• Trek- en besheesters

Gewasbescherming

Om een kwalitatief hoogwaardig product te kunnen kweken, is het zorgvuldig uitvoeren van gewasbescherming van groot belang. Wij leveren u voor alle teelten een groot assortiment aan gewasbeschermingsmiddelen, zowel chemisch als biologisch en plantversterkend. Samen met onze partner Cultus Agro Advies kijken we graag met u naar het juiste advies voor uw teelt. Hierbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

Bodem en bemesting

Bemesting is een essentieel onderdeel voor de groei en gezondheid van uw planten. Meststoffen zijn te onderscheiden in zowel organische als minerale meststoffen. U kunt bij ons terecht voor onder andere wateroplosbare enkelvoudige en samengestelde meststoffen, gecoate meststoffen en de strooibare meststoffen in bulk, bigbags en gezakt.

Onder de naam Foliplus kunnen wij u uitgebalanceerde bladmeststoffen leveren. Foliplus meststoffen kunnen door hun snelle werking ingezet worden als aanvulling of bij een reeds zichtbaar gebrek. In beide gevallen werken ze opbrengst- en kwaliteit verhogend, ook onder moeilijke groeiomstandigheden als extreme droogte of regenval.

Zaaizaden

Bodemvruchtbaarheid en bodemgezondheid zijn essentieel in de groei van bomen en planten. Groenbemesters kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Enkele voordelen van groenbemesting zijn verhoging van organische stof, aaltjes bestrijding, verbetering van bodemstructuur en bodemleven. Wij kunnen u zaaizaden leveren zoals Tagetes, Italiaans raaigras, gele mosterd en nog veel meer.

Bedrijfsbenodigdheden

Met onze jarenlange ervaring in de boomkwekerij sector zijn wij in staat u een assortiment op maat te bieden. Of het nu gaat om vermeerdering, opkweek of aflevering in zowel containerteelt als vollegrond. Daarnaast werken we samen met Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond om samen met u het juiste substraat of potgrond te selecteren voor uw teelt.

Verder kunt u bij Vitelia Agrocultuur terecht voor overige producten zoals folie en doeken, etiketten, potten, trays en gereedschappen.

Voor meer informatie over onze producten kunt u contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs.