Akkerbouw

Vitelia Agrocultuur is met haar eigen teeltadviseurs actief op het gebied van akkerbouw in de regio Zuidoost Nederland. Wij bieden professioneel advies op maat via onze adviseurs en teelttechnische berichten.

De teelten waar wij ons met name op richten zijn:

 • Aardappel
 • Suikerbiet
 • Graan
 • Maïs
 • Uien (zie ook onze video hieronder)
 • Diverse industriegroenten

Investeren in kennis kracht met onderzoek 

Jaarlijks investeert Vitelia Agrocultuur in onderzoek en nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan een duurzamere, efficiëntere en betere teelt voor akkerbouwers. We noemen onszelf niet voor niets 'uw duurzame partner'. Bekijk maar eens onze ui-productvideo die iets verraadt over onze werkwijze.

Verder maken wij deel uit van de kennis- en inkooporganisatie CropSolutions. Hierdoor zijn we in staat om de akkerbouwer in de regio Zuidoost Nederland nog beter van dienst te zijn met teeltkennis in de diverse teelten. Wij bieden u een compleet pakket aan producten, waaronder:

 • Gewasbescherming
 • Zaaizaden
 • Meststoffen
 • Folie
 • Bedrijfsbenodigdheden

Gewasbescherming

Om een kwalitatief hoogwaardig product te kunnen telen, is het zorgvuldig uitvoeren van gewasbescherming van groot belang. Wij leveren u voor alle gewassen een groot assortiment aan gewasbeschermingsmiddelen. Denkt u hierbij niet alleen aan chemische, maar ook aan biologische en plantversterkende middelen.

Bodem en bemesting

Bemesting is een essentieel onderdeel voor de groei en gezondheid van uw gewassen. Aan de hand van een grondmonster bepalen we samen met u de beste strategie voor uw teelt. Meststoffen zijn te onderscheiden in zowel organische als minerale meststoffen. U kunt bij ons terecht voor onder andere enkelvoudige en samengestelde meststoffen, gecoate meststoffen in bulk, bigbags en gezakt. Daarnaast leveren we diverse grondverbeteraars zoals compost en kalk.

Onder de naam Foliplus kunnen wij u uitgebalanceerde bladmeststoffen leveren. Foliplus meststoffen kunnen door hun snelle werking ingezet worden als aanvulling of bij een reeds zichtbaar gebrek. In beide gevallen werken ze zo opbrengst- en kwaliteit verhogend, ook onder moeilijke groeiomstandigheden als extreme droogte of regenval.

Zaaizaden

Vitelia Agrocultuur biedt een ruim assortiment aan zaaizaden. Zaaizaden kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Daarnaast stelt Vitelia Agrocultuur elk jaar voor u een aantrekkelijk maisrassenpakket samen. Hierin zijn verschillende toprassen opgenomen. Naast zetmeelopbrengst en voederwaarde zijn de rassen geselecteerd op basis van de landbouwkundige eigenschappen.

Bekijk hier een greep uit onze zaaizaden assortiment »

Bedrijfsbenodigdheden

Wij leveren voor elke teeltfase de benodigde materialen. Denk hierbij aan de beste spades, bedrijfskleding, afrastering of andere hulpmiddelen. Voor advies en productinformatie kunt u contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs.