Snelle levering door heel Nederland

Totaal leverancier

Vakkundig advies door onze adviseurs

Uw kennispartner in de plantaardige sector

 CropActive plantversterkers
CropActive plantversterkers

Stress en plantweerbaarheid

Plantstress door (extreme) weersomstandigheden creëert een groeiremming die we in de boomkwekerij niet altijd volledig in beeld hebben. Groeiremming door ziekten, plagen en voedingstekort voorkomen we met professionele gewasbeschermingsproducten en meststoffen. Producten die een plant weerbaarder maken tegen abiotische stress als droogte, temperatuur en UV worden echter ook steeds betrouwbaarder en professioneler.

Vitelia Agrocultuur biedt samen met onze partners van Cropsolutions, CropActiv. CropActiv is de productlijn van CropSolutions met onderbouwde en bewezen plantversterkers en bodemverbeteraars.
Momenteel lopen er veel proeven naar de effecten van deze producten in de verschillende boomkwekerij- en sierteeltgewassen. 

Voorafgaand aan een stressperiode is het product StressImmune (2-3 l/ha) preventief inzetbaar bij bijvoorbeeld langdurige droogte of hitte. StressImmune schakelt het afweersysteem van een plant in. Curatief, tijdens of na zo’n stressperiode, kan Aminoboost (1,5- 2,5 l/ha) de groei op peil houden doordat de complete bouwstoffen voor eiwitten aan het blad worden toegevoegd. Plantversterkers lossen vocht tekort of warmte niet op, maar kunnen de plant wel helpen deze stressperioden te overbruggen.

Vraag er naar bij uw Vitelia Agrocultuur adviseur indien u zelf ook ervaring op wilt doen met deze nieuwe vorm van teeltbescherming.

 

Eigenschappen o.a.

Ondersteuning van plantweerbaarheid

Groeiverbetering

Stress afwerend