Snelle levering door heel Nederland

Totaal leverancier

Vakkundig advies door onze adviseurs

Uw kennispartner in de plantaardige sector

 Bestel nu larvanem!
Bestel nu larvanem!

Ga naar het bestelformulier »

Voor de boomkwekerij en fruitteelt is het nu een goed moment voor de bestrijding van de larven van de taxuskever. De beste aanpak is nog altijd een bestrijding met larvanem.

Het is belangrijk goed te weten waar en wanneer de larven van de taxuskever in uw gewas zitten. Loop dit daarom zorgvuldig na. Constateert u dat de taxuskeverlarve, ook wel mobium genaamd, aanwezig is? Dan is de beste aanpak nog steeds een bestrijding met larvanem middels het insectenparasitaire aaltje Heterorhabditis bacteriophora.

Het aaltje heeft een vochtige bodem nodig. In tijden van droogte (zoals in 2016 regelmatig het geval was) moeten de aaltjes dus worden ingeregend. Ook is het verstandig om voor- en na – te regenen. Worden er regenbuien voorspeld, wacht ze dan af en pas larvanem meteen daarna toe. Toepassing vooraf aan een bui kan minder verstandig zijn; als er heel veel water valt (denk aan tientallen millimeters) spoelen de aaltjes immers makkelijk uit. 
Omdat er nog steeds geen tot weinig andere, effectieve middelen tegen de taxuskever op de markt zijn, is het advies om altijd larvanem toe te passen.