“Het klantenportaal is voor mij een ideale uitkomst”

Ruim een jaar geleden lanceerde Vitelia Agrocultuur haar online klantenportaal. Het online assortiment van ruim 4.000 artikelen wordt wekelijks uitgebreid en geactualiseerd. We zijn benieuwd naar de klantervaringen.

Naast het makkelijk kunnen bestellen van producten biedt het portaal nog meer handige extra’s. Zo kan de klant op ieder gewenst moment zijn bestelhistorie raadplegen en kan de administratie ingezien worden. Tevens vindt de klant interessante productinformatie zoals veiligheidsbladen en kan hij of zij eenvoudig digitaal vragen stellen over een bestelling of product.


Tijd om eens poolshoogte te nemen bij een van onze klanten. We hebben een gesprek met Daan van der Wolf van kwekerij van der Wolf Plant uit Reeuwijk.

Wat is voor jouw het grootse voordeel van het portaal?

Ik ben gestopt met mailtjes, telefoontjes en papierwerk om bestellingen te plaatsen. Er zijn voor mij verschillende redenen waarom het klantenportaal waardevol is. Het belangrijkste is voor mij dat ik 24/7 toegang heb tot het portaal. Ik kan zo ’s avonds rustig mijn rondje over het bedrijf doen en kijken wat nodig is en tegelijkertijd de bestelling plaatsen.

Ik krijg in mijn eigen account volledig inzicht in de bestelhistorie en status van actuele orders.

Welke opties vind je handig om via het portaal te gebruiken?

Handig vind ik de zoekfunctie. Een goede zoekfunctie leidt snel naar de juiste informatie.

Het portaal toont een compleet productassortiment van ruim 4.000 artikelen. Ik krijg in mijn eigen account volledig inzicht in de bestelhistorie en status van actuele orders.

Ik weet dat er ook de mogelijkheid is om mijn actuele mineralenoverzicht in te zien. Hier maak ik op dit moment nog geen gebruik van, maar dat ga ik binnenkort zeker doen.

Zou je het gebruik van het klantenportaal ook aan andere kwekers adviseren?

Zeker, het portaal geeft mij snel en eenvoudig toegang tot alle administratieve informatie die voor mijn bedrijfsvoering relevant is. En niet onbelangrijk het levert me veel flexibiliteit en tijdwinst op.
Je krijgt in je eigen account niet alleen inzicht in de bestelhistorie maar met het oog op wettelijke verplichtingen zijn handige koppelingen ontwikkeld zoals veiligheidsbladen, certificeringen en informatie over spuitlicenties.

Ik heb nog wel een tip!
Het zou nog handiger zijn als er op termijn zelfs een native bestelapp komt. Nu heb ik op mijn telefoon weliswaar een snelkoppeling gemaakt naar de mobiele versie van de webshop en dat werkt ook, maar een app vind ik zelf nog altijd net iets prettiger.


Bent u geïnteresseerd in ons klantenportaal?

Klanten van Vitelia Agrocultuur hebben standaard toegang tot het klantenportaal. Bent u uw login vergeten, of weet u niet meer hoe het werkt?
Neem dan contact op met onze binnendienst »

Bent u nog geen klant van Vitelia Agrocultuur maar wel geïnteresseerd in ons klantenportaal? Neem dan eveneens contact op met onze collega's op de binnendienst, zij helpen u graag verder.

Klik hier »

 

Neem contact op