Plantversterkers

CropActiv is een innovatieve productgroep van bewezen biostimulanten voor de buitenteelten en omvat zowel bodemverbeteraars als plantversterkers.

Plantversterkers hebben een effect op het natuurlijke afweersysteem van de plant. Sommige producten zijn in staat de fotosynthese te ondersteunen of bevorderen de opname van voeding en vocht. Andere producten kunnen stress symptomen verminderen door de plant alvast voor te bereiden (priming) op stressfactoren door weersomstandigheden en belagers Daardoor is de plant beter weerbaar tegen abiotische stress (weersomstandigheden). Soms is daardoor de plant ook weerbaarder tegen biotische stress (belagers).

Toepassing

Schud de verpakking goed voor gebruik. Voeg CropActiv als laatste toe aan de tankmix. De omstandigheden tijdens het spuiten zijn van invloed op de werking en veiligheid van de toepassing. Spuit niet onder extreme weersomstandigheden boven 25 °C. Pas CropActiv plantversterkers toe op droog blad. Mengbaar met de meeste gewasbeschermingsmiddelen en bladmeststoffen.
Bij twijfel over mengbaarheid eerst een mengproef uitvoeren. Regenvast na 4-6 uur. In sommige gewassen of omstandigheden is een herhaalde bespuiting wenselijk. Kijk op de verpakking voor het juiste interval.

Raadpleeg bij twijfel uw Vitelia verkoopadviseur »

Uitsluitend in de oorspronkelijke verpakking bewaren. CropActiv producten moeten vorstvrij worden bewaard bij een optimale temperatuur tussen 10-25 graden Celcius.

Uw Vitelia verkoopadviseur kan u verder adviseren in geval van twijfel.


Algaforce.jpg

Algaforce

CropActiv Algaforce bevat 15% Zeewierextract en de elementen Stikstof, Magnesium, Borium en Molybdeen. Algaforce bevat hoge gehaltes aan plantaardige eiwitten, peptiden, aminozuren, polyfenolen en polysachariden, afkomstig uit het zeewier Ascophylum nodosum. CropActiv Algaforce wordt preventief geadviseerd voorafgaand aan en direct na de bloeiperiode. De elementen magnesium, borium en molybdeen versterken samen met het zeewier de plant in deze natuurlijke periode van stress. Gevolg is een optimale bloei, een betere vruchtzetting en wordt groeiremming in deze periode voorkomen. Dit komt de zaad- of vruchtopbrengst en -kwaliteit ten goede. Vaak zijn 1 a 2 bespuitingen voldoende, in fruitteelt zijn er goede ervaringen met 3 keer.

Bestel dit product in ons klantenportaal »


 

AminoBoost en AminoPlant

CropActiv AminoBoost en AminoPlant zijn producten op basis van een hoog gehalte aan vrije aminozuren uit enzymatische afbraak van eiwitten. Aminozuren hebben met name hun meerwaarde tijdens perioden van abiotische stress zoals bv droogte, vorst of hitte en geven de plant een directe vorm van energie.  Herhaaldelijke bespuitingen op het blad gedurende en na deze stressperiode zorgt er voor dat de groei (gedeeltelijk) op niveau blijft of sneller herstelt. AminoBoost is een zeer hoogwaardig basisproduct met hoge gehaltes van alle vrije aminozuren, AminoPlant is volledig van plantaardige herkomst en wordt met name toegepast in de tweede helft van de teelt. Beide producten hebben een SKAL/FIBL erkenning.

Bestel dit product in ons klantenportaal »

Aminoboost_1.jpg

Silicapro.jpg

SilicaPro

CropActiv SilicaPro is een biostimulant op basis van het element Silicium, aangevuld met ondersteunende mineralen. Deze sporenelementen versterken de celwanden (passieve verdediging) en schakelen meerdere verdedigingsmechanismes aan (actieve verdediging). Hierdoor heeft SilicaPro een zeer brede preventieve werking tegen allerlei vormen van abiotische stress. De verhoogde abiotische weerbaarheid kan soms ook biotische effecten laten zien. SilicaPro kan het hele groeiseizoen ingezet worden, maar kies rondom de bloei voor AlgaForce.

Bestel dit product in ons klantenportaal »


 

StressImmune

CropActiv StressImmune is een vloeibare biostimulant en bevat 40% Zeewierextract en bijna 10% aminozuren. Door een koude extractie van het bruine zeewier Ascophylum nodosum, zonder sterke chemicalien, worden de actieve stoffen volledig en ongeschonden geextraheerd. StressImmune bevat daardoor hoge gehaltes aan plantaardige eiwitten, peptiden, aminozuren, polyfenolen en polysachariden. Deze actieve stoffen geven na toepassing de plant een versterkte afweer tegen allerlei vormen van abiotische stress of ondersteunen de groei in een natuurlijke stressperiode zoals bv uitstoeling, knolzetting of bloemaanleg. CropActiv StressImmune wordt preventief geadviseerd voorafgaand aan een stressperiode om de afweer van de plant tijdig te versterken, voordat groeiremming optreedt. Hierdoor is de plant bestendiger tegen een aanstaande stressperiode. Regelmatige bespuitingen met lage dosering geven tevens goede resultaten.

StressImmune wordt succesvol ingezet in de periode van vegetatieve groei.

Bestel dit product in ons klantenportaal »

Stressimmune_1.jpg