Woensdag 11 januari 2023 in Vitelia Voeders

Meer bemestingsefficiëntie met Maismaster Pro rijenbemesting

Bij de zaai van mais wordt door Vitelia in alle gevallen aangeraden een rijenbemesting uit te voeren.

Door de strenge gebruiksnormen is het van belang dat de gebruikte meststoffen zo efficiënt mogelijk ingezet worden. De plaatsing van de meststof in de rij zorgt voor een efficiëntere opname met minder verliezen. De werkingscoëfficiënt van stikstof geplaatst in de rij is 1,25.

Welke kunstmestsamenstelling het beste toegepast kan worden hangt af van de omstandigheden.

Maismaster heeft een complete range van maismeststoffen voor toepassing in de rij. Voor advies op maat neem gerust contact op met uw Vitelia verkoopadviseur.

Het topsegment van de Maismaster meststoffen is de Maismaster Pro. Deze kunstmestkorrel is uitermate geschikt voor rijenbemesting en bevat gecoate ureumkorrels. De stikstof in de Maismaster Pro komt vertraagd vrij, wat resulteert in minder uitspoeling en vervluchtiging van nutriënten. Twee derde van de stikstof komt langzaam vrij en een derde snel. Deze gecontroleerde afgift zorgt voor een continu-voeding voor mais gedurende 3 tot 4 maanden. Deze afgift is perfect afgestemd op de voedingsbehoefte van snijmans gedurende het groeiseizoen.

Let bij de teelt van mais ook op of u voldoende kalium bemest. Hoge maisopbrengsten vragen om voldoende voorziening van kalium. Kalium is bepalend voor de vochthuishouding en vochttransport van de maisplant. Een tekort aan kalium beperkt de plantgroei, maakt de plant droogtegevoeliger en deze zal daardoor eerder afsterven. Een goede maisopbrengst onttrekt 250 à 300 kg K2O per hectare. Afhankelijk van de K-toestand van de bodem en de gehaltes in de drijfmest betekent dit meestal dat een bij-bemesting van 100kg Kali 60 noodzakelijk is. Percelen met een lage K-toestand en krappe drijfmestgift zelfs meer. Voor advies op maat en meer info over Maismaster Pro neem gerust contact op met uw Vitelia verkoopadviseur.